Belépés
Gyümölcsös háromszög
... méz,
45 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
3 tojás,
5 dkg dió,
5 dkg mazsola,
10 dkg kandírozott gyümölcs,
1 csomag sütőpor,
amennyi tejet felvesz,
összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj, szegfűszeg, barackdzsem, fél gr citrom reszelt héja.

A vajat s mézet gőzön felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, a...
Sztrapacska
... liszt
kockára vágott füstölt szalonna
25 dkg juhtúró
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés: A reszelt krumpliból, egy tojásból, kevés sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, tésztát keverünk. Galuskát szaggatunk belőle és sós vízben kifőzzük.
A kockára vágott füstölt szalonnát megsütjük. A töpörtyűt kiszedjük.

A kifőtt tésztát beletesszük a ...
Potato cakes
... meghámozott burgonyákat. Öntsük le a vizét, és gondosan törjük össze, hogy ne maradjon benne csomós rész. Adjuk hozzá a sót és a vajat, majd gyúrjunk bele annyi lisztet, amennyit a burgonya felvesz (ez függ a burgonya nedvességétől). Lisztezett felületen gyúrjuk tovább. Szakítsunk belőle egy-egy maroknyi mennyiséget, és fél centi vastag palacsintákká nyújtsuk ki őket.
Egy vék...
Szépítő pakolások
... mérsékelten zsírhiányos): Tésztapakolás: 200 g liszt, 50 g tejben ...
Mire jó a káposzta?
... zöldségek legtöbbjéről fogalmunk sincs, mire jó, hogyan kell elkészíteni, és rá se hederítünk a jó öreg hazai káposztára. Pedig C-vitamintartalom tekintetében a kivivel és a mandarinnal is felveszi a versenyt. (kop)

Káposztás burgonya

Hozzávalók:

40 dkg főtt burgonya, 20 dkg párolt savanyú káposzta, 7 dkg zsír, 5 dkg töpörtyű, só

Elkészí...
Nagy kedvencem
... A hétvégén láttam az egyik TV csatornán riportfilmet a művésznővel.
Nagyon tetszett ( egyébként is régóta kedvencem :)) , gondoltam megosztom veletek.
Nagyon kedves, szimpatikus, SZERÉNY, ami a mai világban nagyon kivételes tulajdonság befutott embereknél főleg!
Ez is a " nagyságát és inteligenciáját " mutatja, hiszen az igazán NAGY EMBEREK egyuttal nagyon szer...
Négylisztes rozskenyér sütőben
... helyettesíthető.)
1dl tej, 1 csapott evőkanál cukor (én szőlőcukrot használok, annak az íze nem érződik, így nem lesz kalácsos íze a kenyérnek), 1 evőkanál olaj, víz (amennyit a tészta felvesz).

A szárított kovászt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval és a szükséges vízmennyiséggel összegyúrjuk. Kemény kalácstészta állagnak kell lennie. Másf...
Llévai szakácskönyvből
... dkg élesztő, liszt, vaníliás cukor, ribizlilekvár

Elkészítése:

A túrót a tojások sárgájával, a tejföllel, egy kis sóval, az élesztővel és annyi liszttel, amennyit felvesz, elkeverjük, és gyenge tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kelni hagyjuk. Kis pereceket formázunk, és újra kelni hagyjuk. Forró zsírban kisütjük, és vaníliás cukorral bőven meghintjük. Fris...
Babgulyás füstölt csülökkel
...
bors,
majoránna,
kakukkfű,
szurokfű,
bazsalikom,
borsikafű.

A csipetkéhez:

1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.

Elkészítése:

A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk.
Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni.
Am...
Édes sütemények bűntudat nélkü
... natúr) tegyél egy tojást, édesítőszert, fahéjat és pici citromlét. Jól keverd el, aztán önts hozzá búzakorpát és egy kis szódabikarbónát (zabpehely, zabkorpa is mehet hozzá) annyit, amennyit felvesz a massza. (Ha nem muszáj 1-esnek lennie, akkor bármilyen müzli keverékből is lehet csinálni, mazsola, mogyoró, gyümölcs stb. mehet bele) Kis pohárkákat vagy tálkákat vizezz ki, és tölt...
Csirkeragu sajttésztában
... tűzálló tál aljára terítjük. A csirke főzővizet a tejföllel meg a liszttel simára keverve ráöntjük. A lisztből a tojásokkal, a reszelt sajttal, csipetnyi sóval meg annyi tejjel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és tűzálló tálban levő gombás csirkére terítjük úgy, hogy teljesen befedje. Közepesen meleg sütőben kb. 40 percig, sütjük. Végül reszelt sajttal megszórjuk, é...
Bajor rozskenyér
... a maradékot mérjük le, és mérjük ki a kovásszal azonos súlyú kétféle lisztet. Ízesítjük sóval, cukorral, esetleg még köménnyel, és annyi langyos vízzel gyúrjunk tésztát belőle, amennyit felvesz, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen.

Tiszta ruhával letakarva hagyjuk állni a tésztát meleg helyen 8-12 óráig,vagy amíg majdnem a kétszeresére kel, majd gyúrjuk át, formáz...
Karfiolfasírt
... liszt, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:

A főtt, jól lecsurgatott karfiolt összetörjük és annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz. A tojást, a sót, az őrölt borsot, a reszelt szerecsendiót ízlés szerint összedolgozzuk vele, majd lisztes kézzel lapos pogácsákat formálunk a masszából, és bő, forró olajban kisütjük. Mele...
Paradicsomos káposzta rizzsel
... vízbe, mint ami ellepi). Picit sózom. Ha megpuhult, ráöntöm a paradicsomsürítményt, majd rántást teszek rá:
kis lábasban 2 ek.-nyi olajat felhevítek, beleteszek annyi lisztet, amennyit felvesz, majd jön bele az apróra vágott vöröshagyma, végül a pirospaprika.
Beleöntöm a főzelékbe, összerottyantom, és ha besűrűsödött, már kész is vagyunk. :)

Tanácsok:
Tej...
Burgonyás lángos
... kovászt készítünk. Meleg helyen megkelesztjük. Ezután a burgonyát hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a megkelt kovászt, az olajat, megsózzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz ahhoz, hogy kb. kenyértészta állagú (kemény) legyen. Jól összegyúrjuk, és kevés liszttel megszórva, tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen pihentetjük.


A megkelt láng...
Almalappancs
...

Hozzávalók:

4 db ökölnyi leveses alma
1 db eg. tojás
4 ek. krist.cukor
1 kk. fahéj(őrőlt)
1 db citrom reszelt héja
liszt amennyit felvesz
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az almákat mosás után lereszeljük, szálkás reszelőn.
Hozzáadjuk a cukrot, tojást, fahéjat, citrom reszelt héját.
10 percet...
Gombos pogácsa
Mostanában állandóan pogácsában utazom - évekig harcban álltunk egymással. Most viszont úgy döntöttem, felveszem a kesztyűt, na ne már, hogy dobostortát tudok sütni, de egy mezei pogácsa kifog rajtam! Így szorgosan gyűjtöm Barátaim receptjeit, és amit nem kell hajtogatni, azt több kevesebb sikerrel - elkészítem! Ide csak azt hozom, ami sikerült - sőt, még finom is lett:)))
...
Karácsonyi mézes
... nagy tepsire):

25-50 dkg méz (minél több, annál finomabb),
2 tojás és 2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
50 dkg liszt, lehetoleg korpás (kicsit több is lehet, ha felveszi),
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csomag mézes süti fuszerkeverék (fahéj, citromhéj, csillagánizs stb. van benne)
porcukor,
tojásfehérje,
esetleg ételfesték (ill...
Karácsonyi mézes kalács
... napig./ este keverjétek össze, reggel dolgozható/
A maradék lisztet másnap használjátok fel, borítsátok a masszát egy lisztezett gyúrótáblára, majd addig gyúrjátok , amig a lisztet felveszi.
Csináljatok 3 kupacot, majd egyenként nyújtsátok ki 1 cm vastagságura, előtte mindig gyúrjátok össze a kupacot.
Lisztbe mártott formával szaggassátok ki, zsírozott tepsibe tegyé...
Karácsonyi mézeskalács
... napig./ este keverjétek össze, reggel dolgozható/
A maradék lisztet másnap használjátok fel, borítsátok a masszát egy lisztezett gyúrótáblára, majd addig gyúrjátok , amig a lisztet felveszi.
Csináljatok 3 kupacot, majd egyenként nyújtsátok ki 1 cm vastagságura, előtte mindig gyúrjátok össze a kupacot.
Lisztbe mártott formával szaggassátok ki, zsírozott tepsibe te...
1 2 3 .......27 28 ...40 41 ....53 54 55 
Címkék: Pedig C-vitamintartalom, NAGY EMBEREK, tojás sárgáját, reszelt krumpliból, kockára vágott, töpörtyűt kiszedjük, kifőtt tésztát, burgonya felvesz, burgonya nedvességétől, hétvégén láttam, tészta felvesz, szárított kovászt, cukorral langyos, többi hozzávalóval, szükséges vízmennyiséggel, tojások sárgájával, tojás felvesz, füstölt csülköt, áztatóvízzel mindkettőt, csirke főzővizet, liszttel simára, reszelt sajttal, maradékot mérjük, kovásszal azonos, tésztát meleg, őrölt borsot, reszelt szerecsendiót, apróra vágott, burgonyát hozzáadjuk, megkelt kovászt, megkelt láng, almákat mosás, mezei pogácsa, maradék lisztet, lisztezett gyúrótáblára, lisztet felveszi, szódabikarbónát, vitamintartalom, helyettesíthető, szakácskönyvből, vízmennyiséggel, összerottyantom, inteligenciáját, szódabikarbóna, összedolgozzuk, fuszerkeverék, nedvességétől, konyharuhával, tésztapakolás, megkelesztjük, sajttésztában, karfiolfasírt, ribizlilekvár, szerecsendiót, palacsintákká, felmelegítjük, tojássárgája, gyúrótáblára, tekintetében,
© 2013 TVN.HU Kft.